4.166 Επισκέπτες στην Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Μουσικών Οργάνων

20 Δεκεμβρίου 201612:29

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έκλεισε τις πύλες της για το κοινό, η Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Μουσικών Οργάνων στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Η έκθεση πραγματικά σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, από την Καβάλα, την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, τη γειτονική Τουρκία και τουρίστες από τις Η.Π.Α, να φτάνουν τους 4.166!!!

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία σημείωσαν και οι παρουσιάσεις του Δρ. Γεώργιου-Ιούλιου Παπαδόπουλου, Μουσικολόγος-Πιανίστας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (Δ.Ω.Κ.), για την Αρχαία Ελληνική μουσική, οι οποίες απευθυνόταν σε μαθητές των δύο-τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι παρουσιάσεις γινόταν κάθε Τρίτη στο χώρο της έκθεσης και η προσέλευση σχολείων από όλη την περιφέρεια ήταν αθρόα.

Η έκθεση έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ως σκοπό να αναδείξει τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων πριν το τέλος του Αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Καβάλας, τη Δημωφέλεια και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με διάρκεια λειτουργίας από 2 έως 29 Νοεμβρίου 2016. Λόγω όμως της μεγάλης επισκεψιμότητας η λειτουργία της πήρε παράταση μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου 2016.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr