Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει όλη την Ελλάδα εκτός της Θράκης

23 Οκτωβρίου 201715:20

Νέα προβλήματα για τον Χρήστο Μέτιο αφού κάποιοι από την Περιφέρεια και προφανώς από την Αντιπεριφέρεια τουρισμού κατάφεραν να αφήσουν την Θράκη έξω από την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα ταξιδέψει στην Νότιο Κορέα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Και επειδή ζούμε σε εποχές όπου η Θράκη είναι επίκεντρο, οι συμβολισμοί είναι ιδιαίτεροι για την περιοχή μας. Αν το εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο, είναι πραγματικά πολύ περίεργο πως είναι δυνατόν να έμεινε έξω από την διαδρομή η Καβάλα και οι Φίλιπποι, και η παράλληλη ηπειρωτική διαδρομή από Σαμοθράκη και Θάσο. Κάθε χρόνο χιλιάδες κορεάτες περνούν από την Θράκη και την Καβάλα αφού ακολουθούν τα “βήματα” του Αποστόλου Παύλου. 

 Η αντιπεριφέρεια τουρισμού της Περιφέρειας πιάστηκε στον ύπνο η ακόμα χειρότερα δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος του γεγονότος η οποία και θα πρέπει να ενημερώθηκε σχετικά από η Φλόγα θα περάσει από την Δράμα. Αυτή την νέα αποτυχία όπως φαίνεται θα την επωμισθεί ο Χρήστος Μέτιος και αυτό γιατί η απόφαση του να τραβήξει γραμμή και να αποκόψει την συνέχεια του έργου από τον Γιώργο Παυλίδη ώστε να αφήσει αποκλειστικά το δικό του στίγμα, τον έκανε να πάρει αποφάσεις που έχουν σημαντικές συνέπειες, όπως να βγάλει από την μέση τον πρώην Αντιπεριφερειάρχγ τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 θα ξεκινήσει από τα χέρια του Απόστολου Αγγέλη. Ο 24χρονος σκιέρ θα γίνει ο πρώτος αθλητής που θα παραλάβει το Φως από την Πρωθιέρεια, στις 24 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Αφή θα πραγματοποιηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, στις 12.00. «Η επιλογή μου για πρώτο λαμπαδηδρόμο αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή. Πρόκειται για μία μοναδική στιγμή που την περιμένω με μεγάλη αγωνία. Νιώθω πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο Απόστολος Αγγελής, που είναι αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου. Υπήρξε πρωταθλητής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και βαλκανιονίκης. Η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς της Πιονγκ Τσανγκ (Ν. Κορέα) θα είναι η δεύτερη σε χειμερινούς, καθώς είχε πάρει μέρος και στην αντίστοιχη διοργάνωση του Σότσι (2014).

Την Τελετή της Αφής θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρεθούν μαζί, για πρώτη φορά σε εκδήλωση, τα μέλη της ΕΟΕ, όπως θα προκύψουν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες. Η τελετή παράδοσης του συμβόλου του Ολυμπισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή «Πιονγκ Τσανγκ 2018», θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 31 Οκτωβρίου (11.00).

(Με πληροφορίες από την Καθημερινή)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr