Πυροτέχνημα για Guinness

5 Φεβρουαρίου 201821:58

Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά, με το που σκάνε στον ουρανό καταφέρουν να τον γεμίσουν με όμορφα χρώματα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε και εντυπωσιακά εφέ. Τα πυροτεχνήματα αποτελούν μια ευχάριστη εικόνα για μικρούς και μεγάλους. Ποιος άλλωστε δεν έχει στρέψει το κεφάλι του προς τα πάνω, βλέποντας τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται σκορπώντας την μοναδική τους λάμψη; Πάντα τα πυροτεχνήματα μαγνιτίζουν το βλέμμα. Ωστόσο υπάρχει και ένα πυροτέχνημα το οποίο πριν από λίγα χρόνια κατάφερε να «χωρέσει» στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ζύγιζε 469 κιλά και κατάφερε να κάνει την νύχτα μέρα. Ειδικότερα, στην ιστορία των πυροτεχνημάτων καταγράφηκε το 2014 η ρίψη του βαρύτερου πυροτεχνήματος στον κόσμο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, για το βαρύτερο πυροτέχνημα στον κόσμο, κατερρίφθη στην πόλη Κονόσου, στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας στα πλαίσια του 13ου ετήσιου φεστιβάλ Kounosu Hanabi Taikai. Συνολικά 600.000 άτομα απόλαυσαν την μοναδική εκτόξευεση 15.000 πυροτεχνημάτων που έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα.

Αποκορύφωμα όλων ήταν το 460 κιλών πυροτέχνημα  πύραυλος που ξέσπασε σε μια πύρινη μπάλα με διάμετρο τα 800 μέτρα περίπου. Το πλήθος υποδέχθηκε με κραυγές επιβράβευσης και επευφημία το show του βραβευμένου πυροτεχνήματος που διήρκεσε περίπου 4 λεπτά.

Το ετήσιο φεστιβάλ Kounosu Hanabi Taikai συνεχίζει να πραγματοποιείται ενώ κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ αυξάνει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr