Θράκη: Για “Ιερό πόλεμο” με την Μητρόπολη κάνει λόγο η “γερόντισσα” Άννα που συνελήφθη από τις Αρχές (VIDEO)

22 Ιανουαρίου 202010:24

Απάντηση με ένα βίντεο δίνει η γερόντισσα Άννα, αναφορικά με τη σύλληψή της ίδιας, μιας ακόμη μοναχής καθώς και ενός άνδρα ο οποίος σε ρόλο ιερέα, τελούσε μαζί με τις δυο γυναίκες εκκλησιαστική θεία λειτουργία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα, το περασμένο Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στο ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στην Ξάνθης απασχολώντας την  επικαιρότητα. Σημειώνεται πως οι δύο μοναχές του ησυχαστηρίου, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και μαζί τους και ένας άνδρας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο υποδυόταν τον αρχιερέα, κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.  

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.evrospress.gr, ο “ιερέας” που συνελήφθη από τους άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, ζει μόνιμα στην αυτή και διατηρεί γνωστή επιχείρηση.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως η Γερόντισσα κάνει λόγω για πόλεμο εκ των έσω, αναφερόμενη στο γεγονός πως η μηνυτήρια αναφορά έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης. 

Παράλληλα, η ίδια έκανε λόγο για το σημαντικό έργο που επιτελεί το μοναστήρι, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο λόγος του “πολέμου” είναι ξεκάθαρα το ακίνητο της Ιεράς Μονής του Αγίου Πορφυρίου, ενώ έδωσε έμφαση στο ότι η Μητρόπολη δεν ενδιαφέρεται για τις ψυχές των ανθρώπων σε αντίθεση με τις μοναχές σε αυτό, που είναι το αποκλειστικό μέλημά τους.

Το ακίνητο όπως είπε, το δωρίσαμε εμείς στην Μητρόπολη πριν από 15 χρόνια και τότε ήμασταν αρεστοί δήλωσε χαρακτηριστικά, από τη στιγμή της ανοικοδόμησης του Μοναστηριού ο Μητροπολίτης έγινε δικομανής, πολεμοχαρής και μας σέρνει στα δικαστήρια και συνέχισε λέγοντας πως  ο Επίσκοπος μας έδιωξε εμείς δεν θελήσαμε να φύγουμε από την Μητρόπολη Ξάνθης.

Πάντως, αξίζει να θυμίσουμε πως δεν υπάρχει καμία θρησκευτική-πνευματική νομιμότητα του «Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης» και την Μοναχική Κουρά της Μοναχής Άννας-ηγουμένης, ύστερα από την ειδοποίηση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης πέρυσι, με την οποία ενημέρωνε τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες πως η ίδια φέρει «αντικανονικώς» το μοναχικό σχήμα και καλεί τους Χριστιανούς να μην διατηρούν οποιαδήποτε πνευματική επικοινωνία μαζί της ούτε να δίνουν χρήματα προς «δήθεν» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση) ενίσχυση του εν λόγω Ιερού Ησυχαστηρίου.

Αναλυτικότερα η ειδοποίηση – ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «ekklisiaonline.gr» αναφέρει :

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, με επιστολή ημερομηνίας 25ης Ιανουαρίου 2019, ενημερώνει τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες ότι, το φερόμενο ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης, δεν έχει ουδεμία Κανονική Υπόσταση, η δε φερόμενη ως «Προεστώσα» «Μοναχή Άννα» (κατά κόσμο Ζωή Μαζλίμη) στερείται Κανονικής Ρασοφορίας και Μοναχικής Κουράς και αντικανονικώς φέρει το μοναχικό σχήμα.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυρία Μαζλίμη, έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ιερά μας Μητρόπολη, πραγματοποιώντας ομιλίες, καλούμε το ευσεβές πλήρωμα να μην διατηρεί οποιαδήποτε πνευματική επικοινωνία μαζί της, ούτε να δίδει χρήματα προς δήθεν ενίσχυση του εν λόγω ησυχαστηρίου».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr